Archive for the Whateverrr Category

I Did This! Hehehe..

Posted in This Is My Story, Whateverrr with tags , , on May 8, 2013 by inibukanceritadongeng

i did this!!!

100% hand-made..

it took 2 days to finish!!

thanks to zati for the helping hands.. 😀

and also big thanks to BANK RAKYAT, JKKN, TM, SEDC, KFC, and Lee Ming Press for the kind contributions!

MAPU 2013 wall of fame #3

MAPU 2013 wall of fame #3

MAPU 2013 wall of fame #2

MAPU 2013 wall of fame #2

MAPU 2013 wall of fame #1

MAPU 2013 wall of fame #1

MAPU 2013: People behind the wall of fame. Zati & I.

MAPU 2013: People behind the wall of fame. Zati & I.

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 03:01 PM, 08/05/2013.

Soal Hati

Posted in Whateverrr with tags , , , on May 22, 2012 by inibukanceritadongeng

once upon a time..

X berkenalan dengan Y.. X belajar di luar negara dan Y bekerja di malaysia.. kedua-dua X dan Y rakyat malaysia.. mereka pun terus berkenalan dan kenal hati budi masing2 melalui facebook, skype, SMS, call dan lain2.. dari member2 mereka pun jatuh cinta and decide “in a relationship..”

mereka pun live happily but not “forever after..” si X ni kuat cemburu tapi taklah seteruk mana.. dia paranoid.. si Y ni cool dan bertahan dengan kerenah si X.. sampai satu tahap si X minta putus dengan si Y.. si Y pun terima saja dan kata “fine!!”

lepas lama tak berhubung, si X pun berkenalan dengan si Z.. masa tu si X dah berada di malaysia dah berjumpa face-to-face dengan si Z.. mereka berkenalan dengna keluarga masing2.. mak, ayah, kakak, adik dan kawan2.. then, mereka pun decide “in a relationship” juga.. banyak kenangan mereka bersama.. tengok movie sama2, makan sama2, jalan tepi pantai sama2, macam2 lagilah sama2..

pada suatu ketika, si Y contact si X minta bersama kembali.. maksud nak rujuk baliklah.. tapi, si Z dah sayang sangat2 dengan si X ni.. si X pun sayang dengan si Z ni tapi hati dia mengatakan dia nak kembali kepada si Y sebab dia sedar dulu dia tinggalkan si Y atas sikap dia yang paranoid tu..

kalau dia tinggalkan si Z, nanti si Z yang merana dan si X ni diselubungi rasa bersalah.. jadi, sekarang si X dalam dilema nak pilih Y atau Z.. dia bercadang nak single dan tinggalkan kedua-dua Y dan Z.. tapi yang merana teruk masih si Z.. tak lupa juga si X yang akan diselubungi rasa bersalah..

JADI, APA PENDAPAT ANDA???

[p/s: dah macam slot sinetron tv3!!!]”
.
.
.
kesudahannya:
selepas berfikir panjang dan mengambil kira pendapat orang, X memutuskan untuk meneruskan hubungannya dengan Z.. tetapi, Z telah ‘luka parah’ dan dapat ‘hidu’ cinta X kepada Y amat mendalam..

memang benar X sangat mencintai Y begitu juga cintanya terhadap Z.. tak kurang juga cinta Z kepada X.. Z nekad untuk melupakan dan meninggalkn X.. alasannya tidak guna mencintai orang yang pada waktu sama masih mencintai kekasih lamanya.. cinta Z tidak dapat menandingi cinta X terhadap Y.. sungguh hebat cinta X kepada Y..

apabila Z bertanya kepada X, kenapa X mengambil keputusan untuk meneruskan percintaan dengannya (Z), X menjawab terlalu banyak kenangan manis kita berdua dan dengan keluarga kita.. Z masih dapat mengesan bahawa mulut X berkata demikian tetapi hatinya masih hendakkan Y..

kini Z telah ‘move on’ fokus dalam studynya demi mengubat hatinya yang hancur berkecai, tak nak merana lagi.. dan juga melepaskan X untuk kebahagiaan X sendiri..

X sekarang masih cuti semester dan akan memasuki semester 2 dan kembali ke luar negara beberapa minggu lagi.. disebabkan peristiwa ini, X tidak sabar hendak meninggalkan malaysia.. X kini masih di dalam dilema.. adakah dia patut memilih Y di kala Z telah meninggalkannya atau stay single sahaja?? atau putukah dia stay single sahaja??

[p/s: kalau movie, ada sambungan ni!!]

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 12:58 AM, 22/05/2012.

Tentang Manusia, Bumi, Bintang-Bintang dan Alam Semesta

Posted in Whateverrr with tags , , , , , , , , , , , on April 18, 2012 by inibukanceritadongeng

a. perbandingan saiz bumi dengan planet2 lain, matahari dan bintang2 di alam semesta.

b. where are we as HUMAN in the universe?

c. just a MICROSCOPIC DUST!!!

earth and other planets in the solar system

earth and other planets in the solar system

earth and other planets compared to our sun

earth and other planets compared to our sun

earth is invisible at this scale. jupiter is about 1 pixel in size.

earth is invisible at this scale. jupiter is about 1 pixel in size.

jupiter is invisible at this scale. our sun is about 1 pixel in size. what about earth? human?

jupiter is invisible at this scale. our sun is about 1 pixel in size. what about earth? human?

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 04:50 AM, 18/04/2012.

A Doctor In The House (With Autograph)

Posted in This Is My Story, What Lies Beneath A Picture?, Whateverrr with tags , , on March 9, 2012 by inibukanceritadongeng
ko ada?? jangan zeless..

ko ada?? jangan zeless..

# masih terkesima melihat tandatangan itu.. ^_^v

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 04:40 AM, 09/03/2012.

Selamat Pagi Cikgu!

Posted in This Is My Story, Whateverrr on January 4, 2012 by inibukanceritadongeng

# taken from my facebook status update..

ada yang post, “esok anak saudara saya first day tadika..”
ada yang post, “esok anak saudara saya first day darjah 1..”
ada juga yang post, “esok adik saya first day tingkatan 1..”
tak kurang juga, “esok saya first day tingkatan 4..”

rindunya zaman sekolah dulu..
rindu pakaian seragam sekolah..
rindu turun ke sekolah (bas/basikal/motosikal/kereta/jalan kaki)..
rindu kena tahan dengan pengawas..
rindu buat tugasan kelas..
rindu pergi kantin waktu rehat..
paling rindu SELAMAT PAGI CIKGU!!!
*the good old days* (-‘:

gambar masa form 1.. guess which one is me?? hehe~

gambar masa form 1.. guess which one is me?? hehe~

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 02:56 AM, 04/01/2012.

2012

Posted in Whateverrr with tags , , on January 2, 2012 by inibukanceritadongeng

# hey, guys!!

# it’s another new year.. and yet i’m so eager to post new blog posts without wishing you all new year..

# well, HAPPY NEW YEAR 2012 to all my blog followers!!

# thanks for viewing and leaving your comments..

# wishing you all the best in 2012 and may it be better than the previous year.. GOD bless!!

# happy belated CHRISTMAS too ya..

let's make a beautiful world

let's make a beautiful world

HAPPY 2-0-1-2 | thank GOD for everything..

HAPPY 2-0-1-2 | thank GOD for everything..

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 07:41 PM, 02/01/2012.

Thinking of You

Posted in Whateverrr with tags , , , , on October 12, 2011 by inibukanceritadongeng

# thinking of you..

# macam lagu katy perry tu..

# am i falling for you??

# hope that you feel the same way too..

# ^_^v

(p/s: sorry post macam mengada-ngada.. tak perlu kot.. hahaha!!!)

thinking of you??

thinking of you??

falling for you.. hahaha!!

falling for you.. hahaha!!

<3 <3 <3

❤ ❤ ❤

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 04:50 AM, 12/10/2011.

%d bloggers like this: