Seksualiti dan Tahap Penderitaan Naluri

seksualiti dan tahap penderitaan naluri:

a. pertama: straight (normal)
tak payah nak cakap banyaklah.. kita tahu manusia yang normal itu bagaimana..
dari segi naluri, mereka ini tidak menghadapi apa-apa masalah.. mereka mampu mengikut fitrah manusia..
naluri mereka tidak menderita.. tidak payah nak fikir mengenai soal perkahwinan sebab kalau mereka jatuh hati dengan seseorang, sudah semestinya orang itu halal untuk dikahwini..
dari segi hubungan antara manusia pun mereka tidak ada masalah.. mereka dengan mudah boleh memberitahu siapakah couple mereka..
kat public pun kalau nak manja-manja orang yang melihat tidak kisah sangat (tapi kalau terlebih manja tu lain ceritalah)..
in short, tidak ada diskriminasi…

b. kedua: biseksual (separuh abnormal)
kita tahu mereka yang biseksual adalah orang yang suka dengan perempuan atau/dan lelaki..
dari segi penderitaan naluri, golongan inilah yang paling tidak bermasalah bagi kategori abnormal..
mereka mampu untuk menyatakan cinta kepada mereka yang opposite sex..
dari segi soal perkahwinan, tidak bermasalah sebab mereka mampu untuk memberikan nafkah batin kepada si suami or si isteri.. kerana mereka dilabelkan sebagai separuh abnormal..
mereka ini tidak ada masalah kalau nak cover pasal naluri mereka.. still boleh bawa pasangan mereka bersiar-siar ke tempat public..
nak bermanja-manja pun boleh juga.. (selagi pasangan mereka itu yang opposite sex lah)

c. ketiga: homoseksual – perangai straight (abnormal)
homoseksual tu banyak jenis.. namun untuk kategori mereka yang berpewatakan seperti normal masalah mereka kurang sedikit..
namun dari segi naluri, mereka still terseksa.. kenapa mereka kurang sedikit masalah??
sebab mereka kurang didiskriminasi oleh golongan yang normal mahupun golongan yang abnormal..
mereka ni senang nak cover hal naluri mereka.. orang normal yang lain still boleh bergaul dengan mereka tanpa ada sedikit diskriminasi.. (selagi orang tidak tahu akan naluri songsang mereka lh)
mereka ini senang nak cari pasangan juga sebab kebanyakan golongan abnormal suka akan mereka yang berpewatakan seperti normal..

d. keempat: homoseksual – perangai separuh straight (abnormal)
dalam kategori ini, satu contoh: lelaki yang tidak berpakaian seperti wanita namun dari segi tingkah laku ada sedikit sikap kewanitaan.. atau perempuan yang tidak berpakaian seperti lelaki namun dari segi tingkah laku ada sedikit sikap kelelakian..
tahap penderitaan mereka ini bergantung kepada orang di sekitar mereka.. ada orang yang still boleh terima namun ada juga yang tidak..
kalau nak berkawan dengan sesiapa bagi aku mereka tidaklah mengalami masalah.. still boleh involve dengan mana-mana golongan manusia..
namun dari segi hubungan, peluang mereka agak kurang sedikitlah sebab kebanyakan gologan abnormal yang lain suka kepada mereka yang berpewatakan completely macam normal..

e. kelima: homoseksual – perangai tidak straigth langsung (abnormal)
faham apa yang dimaksudkan dalam kategori ini? senang cakap mereka ini contoh seperti pondan, mak nyah ataupun pengkid..
honestly, dalam semua kategori, naluri mereka ini paling terseksa..
contohnya, seorang mak nyah.. mereka tidak merasakan yang mereka sebenarnya adalah lelaki.. naluri mereka memang perempuan..
dengan kata lain, dari segi rohani adalah perempuan namun zahirnya adalah lelaki..
penyeksaan naluri yang paling merana.. terperangkap ditubuh yang tidak diinginkan.. ditambah lagi diskriminasi oleh masyarakat terhadap mereka..
golongan normal membenci mereka malah ada juga golongan abnormal yang tidak suka dengan mereka.. mereka susah nak bergaul dengan masyarkat kerana sukar mereka untuk diterima..
disebabkan ini, merekalah paling terseksa di antara semua orang.. penyeksaan naluri yang teramat sangat..

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 05:56 AM, 02/06/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: