Untitled

a. ada seorang kawan ni. goes by the name A. berkenalan dengan dia dalam facebook sebab sama2 sangat2 minat seorang selebriti ni. lama2 berkenalan sampai jadi BFF. hehe! saya ada bila dia ada masalah. dia pun ada bila saya ada masalah.

b. banyak pengalaman dilalui bersama. masalah cinta, famili, pelajaran semuanya dikongsi. secrets pun banyak dikongsi. i was like sayang sangat2 dia. pernah juga cakap kepada dia, whatever it is i will always love you. tapi, dia cakap we’ll always be bestfriend. cleared and i accept it and respect it.

c. ada seorang kawan lagi. goes by the name B. dah lama juga kenal dia ni. sama belajar di UNIMAS. dah ada GF. siap masa birthday dapat hadiah dipos lagi dari luar negara.

d. saya sangat rapat dengan A dan juga agak rapat dengan B. then, satu hari silap saya juga. masa makan di kafe kolej B nak tahulah siapa special friend saya. sebab PERCAYAKAN dia, saya pun introduce twitter A kepada B.

e. malam tu juga B follow dan bercerekarama di TL twitter. macam sengaja nak buat saya butthurt. untuk tidak memburukkan lagi keadaan, saya deactivate kedua-dua akaun facebook dan twitter saya untuk seminggu.

f. betul saya tak ada hak nak jealous. yeah, it is clear that we’re just bestfriend but i just can’t stand it why out of sudden YM dan skype mereka aktif. sebelum ni tak pula. tak ada pula nak webcam atau chat melalui YM atau skype dengan saya. i’m feeling a BIG PISSED. sangat2 pissed bila orang yang saya dah kenal lama sangat2 mesra dengan orang lain yang baru dia kenal less than a day.

g. lepas seminggu jiwa dan minda kembali agak tenang. chat kembali dengan A. all of sudden lepas lama kenal baru tahu both A and B ada YM and all of sudden too dua2 aktif dalam skype. dalam TL twitter tak payah sebutlah. belum lagi dalam chatbox facebook.

h. A pun macam mula jatuh hati kepada B walaupun dia dah tahu B dah ada GF. B pun layan juga A walaupun dia tahu saya bestfriend dengan A. then, i was like “apa yang B ni nak sebenarnya? dah ada GF tapi nak juga yang lain.”

i. mungkin saya patut anyhow reach to B’s GF dan beritahu semua ni. atau adakah dia memang tak ada GF. may be semua tu imaginasi dia saja. kalau betul imaginasi, then i should make B’s life a living hell seperti apa yang dia buat kepada saya.

j. kepada A, i’m still your bestfriend and i’m just hoping you understand what i’m feeling now. we’ve been through a lot together. the laughters. the cries. the gossips. the break-ups. i’ve always been there when you needed me and the same goes to you.

k. kepada B, i’m wondering what is your intention. once i know it, just get ready for many backstabbings and oh, thank you so much for becoming the hell raiser and ruining this friendship.

l. i’m no adele. set fire to the rain. i’m always fight fire with fire.

m. to A, whatever it is i still cherish our friendship. i can love you more than a lover can and i respect our friendship that i can’t afford to lose it. just that i’m so PISSED when you’re more manja in public (twitter) with B than you with me.

[p/s: B always make fun of me in real life. laughing and making jokes of me for being ugly and fat. mungkin sebab tu juga i’m still single up to now. FAT AND UGLY. yeah, muka B sangat flawless. mungkin sebab tulah A starts to fall for B.]

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 04:22 AM, 07/05/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: