Program Ni Aku Yang Buat! (Bermonolog Dalaman)

a. buat program konon2nya nak cari bakal pemimpin pelapis.

b. buat program konon2nya nak menabur bakti kepada masyarakat.

c. buat program konon2nya nak menanam semangat jati diri yang tinggi dalam mahasiswa.

d. cari2 ajk. okey. “awak, saya bagi 101% kepercayaan kepada awak untuk pegang tugas ni.”

e. dah buat tugas tapi akhirnya, “let me handle this.”

f. lepas tu cakap, “let me take over this.”

g. pe cer? nampak sangat nak semua orang tahu dia yang buat program atau dalam erti kata lain nak nampak nama dia gah.

h. hanya yang dungu masih di sekelilingnya.

i. tengoklah berapa ramai yang dulu kawan rapat sangat dengannya tapi sekarang dah jadi macam ‘strangers’.

j. bertegur sapa pun dah macam terpaksa. apatah lagi nak senyum.

[p/s: sorry but this is me being outspoken.]

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 08:46 AM, 07/04/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: