Tentang Otai, Mantan dan Senior…

1. kadang2 kita menyertai sesuatu program sekadar sebagai peserta biasa mesti dapat tengok kekurangan program tersebut.

2. kemudian kita komen2 tentang program tu orang (mungkin daripada kroni2 pihak penganjur) kata kita pandai cakap saja, buat tak tahu. apa kata awak sendiri yang anjurankan program tu? rumah siap pahat berbunyi.

3. tahukah anda yang memberi komen2 ni adalah daripada golongan2 otai yang sebelum engkau masuk unimas jadi first, second atau third year dah berjuta-juta lemon program yang mereka anjurkan?

4. tahukah anda bahawa mereka tidak aktif lagi kerana mereka sayangkan junior2 dan memberi peluang kepada anda?

5. tahukah anda mereka beri komen ini sebab mereka sayangkan unimas dan tak nak anda buat kesilapan yang sama di masa hadapan bila menganjurkan program yang hampir sama, sama atau tidak sama sama sekali?

6. tahukah bahawa kadang2 adalah mulia untuk kita merendahkan martabat (tak kira setinggi mana pun jawatan yang kita sandang tu) bertanyakan pendapat daripada golongan2 otai ini?

[p/s: sedang menjalani kehidupan seorang insan biasa. jawatan tu bila2 masa boleh datang dan boleh hilang. tapi, tanggungjawab dan amanah yang datang dengan jawatan itu harus diutamakan. sesiapa yang terasa harap maaf.]

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 04:12 AM, 09/03/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: