2011: Catatan Peribadi Seorang Sang Mantan

# 2011

# tahun paling best dalam hidup aku setakat ini..

# kenapa?? sebab di tahun 2011-lah emosi dan mental aku diuji dengan kuat sekali..

# 2011 in review:

# 2011 dimulakan seperti tahun2 sebelumnya.. selain sibuk dengan akademik, aku turut aktif dengan JPK.. yea, something that i’ve been involved in for two years..

# di kala kesibukan itu, ada perkara yang kami terlepas pandang.. masing2 sibuk.. kau stress, aku pun stress.. jadi, tak ada masa nak ambil kisah pasal perasaan seorang sahabat istimewa ni..

# sampai di satu tahap, dia memutuskan untuk meninggalkan kami semua.. di saat itu, satu perkataan sahaja yang asyik bermain-main di fikiran aku.. “KALAU”

# KALAUlah aku ada masa untuk dia.. KALAUlah aku dengar perasaan dia.. KALAUlah aku cukup prihatin..

# IN MEMORY OF SACHESS QASPIE

missing those moments.. IF!!

missing those moments.. IF!!

proud of us!! we're the best!! keep it up!!

proud of us!! we're the best!! keep it up!!

# hari2 selepas kehilangan itu berlalu seperti biasa.. hidup harus diteruskan..

# di akhir bulan ogos, kedua-dua mak dan ayah aku dimasukkan ke hospital pula..

# kaki ayah aku cedera.. doktor kata terpijak racun haiwan.. tapi, tak pasti pula apa.. dia masih sihat seperti biasa tapi sekarang masih MC di rumah sampai sekarang.. doakan dia cepat sembuh..

# mak aku pula, beberapa hari selepas ayah aku masuk hospital, didiagnos penyakit TB pula.. pada masa aku dapat berita tu, Tuhan saja tahu perasaan aku.. mak aku dikeluarkan dari hospital beberapa minggu kemudian.. kembali sihat seperti sedia kala.. thank GOD!!

hehehe!!

hehehe!!

# di hujung tahun pula, suami sepupu perempuan aku pula terlibat dengan kemalangan.. cedera agak teruk.. kaki dia patah.. terpaksa simen.. sekarang berehat di kampung sehingga sembuh.. praying for his recovery..

# awal disember pula, mak cik aku didiagnos dengan kanser pangkal rahim.. dalam hati aku berkata, “lepas seorang sembuh, seorang pula sakit.. tak ada orang lain..” mengeluh pun tak guna.. just spend quality time with them while it last!! sekarang dia berada di hospital umum sarawak menjalani rawatan chemotherapy.. tak tahu sampai bila.. hope everuthing will be fine.. praying for her fast recovery too!!

tiada kanser, hidup ceria.. bad luck, go away!!

tiada kanser, hidup ceria.. bad luck, go away!!

# tapi, dalam kesedihan itu ada juga kegembiraan muncul.. dapat juga melupakan kesedihan buat sementara waktu..

# masuk semester baru, aku sibuk dengan banyak aktiviti.. antaranya, citrawarna.. walaupun hanya mendapat tempat kedua, tapi it’s worth it!! usaha hampir sebulan pasukan penari dan ajk props seramai hampir 80 orang membuahkan hasil!!! TEMPAT KEDUA dan ANUGERAH KOSTUM TERBAIK!!!

# kemenangan demi kemenangan dikecapi.. sempena festival kesenian inter-kolej (fkik) pula; JOHAN bagi TARIAN RAMPAIAN MELAYU dan JOHAN bagi TARIAN ETNIK KREASI.. bagi acara lain pula; JOHAN dalam TARIAN CINA KLASIK, DIKIR BARAT dan BORIA.. TEMPAT KEDUA bagi TARIAN INDIA KLASIK dan SAGUHATI bagi DRAMA & TEATER..

citrawarna kolej bunga raya LOI KRATHONG!!!

citrawarna kolej bunga raya LOI KRATHONG!!!

me loi krathong in action~ ^_^

me loi krathong in action~ ^_^

team rampaian melayu dan etnik kreasi (orang asli) brc!!

team rampaian melayu dan etnik kreasi (orang asli) brc!!

me in tarian rampaian melayu full costume

me in tarian rampaian melayu full costume

me in tarian etnik kreasi (orang asli) full costume

me in tarian etnik kreasi (orang asli) full costume

# team2 fkik brc yang lain, harap maaf.. tak dapat cari gambar anda..

# ketawa, menangis, gembira, sedih.. itulah kehidupan.. hidup tanpa cabaran bukanlah kehidupan.. apa2 pun masalah kita, hidup harus diteruskan seperti biasa..

# perkara2 inilah yang menjadikan aku siapa aku kini.. lebih tabah dan berdiri lebih tegak menghadapi cabaran dalam hidup..

# mengharapkan yang terbaik di tahun 2012!!!

“gantungkan azam mu setinggi bintang di langit dan rendahkan hati mu serendah mutiara di lautan”

[p/s: yayy!! this is my first post for 2012.. more coming soon!!]

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 03:33 AM, 02/01/2012.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: