Archive for December, 2011

Some Things That I Hate

Posted in Slot Pernah Tak?, This Is My Story with tags , , on December 31, 2011 by inibukanceritadongeng

# another post from my facebook status update..

# feel like to share it here..

dua perkara paling aku tak puas hati dan sakit hati:

1. ada seorang insan berwajah indah bergurau tahap boleh sakit hati dengan seorang insan lagi ni. tapi, insan seorang lagi ni boleh tahan dengan gurauan insan yang berwajah indah itu. suatu hari secara tak sengaja saya pun bergarau tahap seperti insan berwajah indah tu tadi. tapi, insan seorang lagi ni marah2 pula caci maki saya. @#$%^&*. okey, fine. nasib baik tahap sabar aku lagi tinggi daripada tahap sabar kau.

2. ada seorang insan lain berwajah indah ni post status mengarut-ngarut di facebook-nya. tiba2, ada seorang insan lain ni komen status tersebut. komen punya komen, tengok2 dah berpuluh-puluh pula mereka berbalas komen. suatu hari, saya pun ter-post benda mengarut di status facebook saya sebab dalam mood yang baik hari tu. tak ada pun insan lain ni nak komen. okey, fine.

adakah kalian berkelakuan sedemikian kepada kawan2 anda? fikir2 dan renung2kan. ^_^v

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 02:36 AM, 31/12/2011.

Rhopalocera

Posted in This Is My Story with tags , , , , , , , , , , , , on December 30, 2011 by inibukanceritadongeng

# hey, y’all..

# sorry for not updating my blog recently..

# been busy with residential college activities..

# plus, didn’t pay my broadband bill.. haha!!

# after the pesta konvokesyen unimas ke-15, i was busy with one of my course i take this semester.. “FIELD ECOLOGY”

# me and my coursemate did researches at gunung gading national park from 1-6 november 2011..

# yeah.. we collect sample from the jungle.. uuu.. scary, huh??

# as for me i was chosen to be in the group INSECTA..

# insecta stands for insects.. we caught RHOPALOCERA (butterflies) from two different elevations (lower and upper elevation)..

# it was a great journey!!! here are some pictures for you.. enjoy!!

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 11:01 PM, 30/12/2011.

What I’ve Been Doing??

Posted in This Is My Story with tags , , , , , , , on December 2, 2011 by inibukanceritadongeng

# olla!!!

# it’s been quite a long time since i updated this blog..

# been busy academically.. fieldtrip, mid-terms, etc..

# well, here are the things that i’ve been doing right after citrawarna for pesta konvokesyen ke-15 unimas..

# enjoy!!

(p/s: more updates coming soon..)

team senamtari brc

team senamtari brc

senamtari

senamtari

nanad, sally, a'ai & chaca

nanad, sally, a'ai & chaca

poetry in motion

poetry in motion

with jerry kamit

with jerry kamit

again, with jerry kamit

again, with jerry kamit

yea.. again, with jerry kamit..

yea.. again, with jerry kamit..

mia (siswi contoh 2011) & chici (pemantun mantap unimas)

mia (siswi contoh 2011) & chici (pemantun mantap unimas)

at mcD after SCREAM!

at mcD after SCREAM!

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 03:59 PM, 02/12/2011.

%d bloggers like this: