Ggrrr!!! GERAM!!!

# ggrrr!!! maksudnya MARAH sangat2!!!

# first of all, tak pernah2 aku gunakan blog ni untuk meluahkan perasaan.. paling2 pun mengeksperesikan pendapat atau buah fikiran..

# but i need to do this this time!!!

# bengang gila!!!

# ceritanya begini..

# ada satu program ni.. perlukan duit.. then, kebetulan saya saja yang boleh keluarkan duit dari akaun xxx ni..

# paperwork diluluskan.. tinggal nak keluarkan duit lagi..

# then, ada seorang encik ni suruh saya keluarkan duit tu dulu.. lepas keluarkan duit, bagi kepada dia.. kalau orang yang incharge program tu nak guna duit, ambil daripada encik tu tadi..

# tadi, masa nak keluar makan lepas penat gila berlatih berjam-jam untuk kejayaan program tu, saya dapat satu mesej dari seorang kawan baik ni..

# dia tanya, ‘kamu ada keluarkan duit rmXk dr akaun ke?’

# aku jawab, ‘blom lg.. isnin kot.. npe?? nk g london??’

# dia reply, ‘duit ________?’

# aku balas balik, ‘blom lg.. why?? nk spon??’

# dia reply lagi, ‘smlm ____ ______ ckp kmu kuarkan rmXk tanpa pengetahuan dia’

# then aku reply (dalam keletihan, kesakitan, praktis tiap2 malam untuk kejayaan program tu boleh pula ada orang tuduh macam tu padahal dia yang suruh ambil), ‘ble ms?? xde pon.. nnt sy bg bku akaun..’

# kawan tu balas, ‘ntah lah dia. dia mmg dramatic’

# aku balas, ‘dia mmg mcm tu.. suka provoke org.. tp dia dh smpai guna nama sy n bende ni melibatkkn duit.. sy xnk la pgg buku tu lg.. tggu tukar name pkai name _____ _____ then kluarkn duit _______..’

# mana boleh tak bengang??!!! padahal dia yang suruh ambil then bagi kepada dia!!! boleh pula dia simpan!!! then, kalau orang yang incharge program tu nak pakai duit baru ambil dari dia!!!

# amboi3… kau nak sabotaj aku agak2lah.. sabotaj tu biar ada bukti… bukti ada pada buku akaun… aku tak keluarkan lagi duit tu..

# then, kau cakap macam2 kepada kawan saya tu.. itu pun saya tak pasti kau cakap direct kepada dia atau dia dapat tahu dari mulut orang lain..

# siapa yang bersalah sekarang??!!

# nama siapa yang buruk sekarang??!!! nama aku kan??!!!

# aku takkan puas hati selagi kau tak bersihkan nama aku balik!!

# kau nak sabotaj aku??!!! apa aku buat kat kau sampai kau buat macam ni??!!!

# kau ingat aku bodoh senang2 kau nak sabotaj??!!

# hal duit tak boleh nak main2!!

# siap kau aku kenakan depan orang ramai nanti!!!!

# GGRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GGRRR!!!! back off!!!

GGRRR!!!! back off!!!

Copyright © Ini Bukan Cerita Dongeng, 06:25 AM, 09/10/2011.

2 Responses to “Ggrrr!!! GERAM!!!”

  1. uish ! kite pon jadi gerampulak membac nye ! eeeee !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: